Nieuwsberichten van KC61

Best Art Awards 2023

Best Art Awards 2023 Elly Richaerts

Met bescheiden trots mag ik mededelen dat ik de eerste prijs gewonnen heb in de categorie abstractie van de internationale competitie van Best Art Awards 2023.

Zie ook onderstaande link: https://www.ellyrichaerts.nl/nl/nieuws/best-art-award-2023-competition

Expo ART up

Borderline

Van 4 t/m 20 augustus 2023 tonen negen kunstenaars uit Nederlands- en Belgisch Limburg gedurende drie weekenden – op vrijdag, zaterdag en zondag - van 11.00 tot 17.00 uur - in diverse disciplines – hun ‘letterlijk’ grensoverschrijdend werk in The Gallery – Molenstraat 7 te Genk (B), in het kader van ‘culturele uitwisseling’. De deelnemende kunstenaars zijn: Jacob Muys, Lei Hannen, Helga van der Poel, Georges Daemen (B), Cees Alfrink, Jos Solberg, Suus Elkink en Peter van Mierlo.

Aga Cela: A Creative Force To Be Reckoned With

A Journey Through the Colors of Art: Aga
Cela’s Story

https://aatonau.com/aga-cela-a-creative-force-to-be-reckoned-with/

KC61in KunstSalon Kasteel Daelenbroeck

EXPO

In 'Kunstsalon Kasteel Daelenbroeck' in Herkenbosch tonen 4 leden van het kunstcollectief ‘Kunst-Corridor 61’ uit Midden-Limburg van 1 t/m 30 april 2023 hun werk. De kunstenaars zijn: Joep van Kerkom, Lei Hannen, Dawaa Molom en Jos Solberg. De kunstenaars laten zien hoe ze hun verworven technieken benutten om tot een kunstzinnig resultaat te komen en dit vervolgens tot uitdrukking brengen in een individuele vormtaal. Zowel van buitenaf als van binnenuit zijn er krachten werkzaam en in die wisselwerking van buiten en binnen ontstaan beelden. Wie in dialoog gaat met zijn eigen ‘beelden’, zal uiteindelijk bij universele beelden terechtkomen en die worden vervolgens bronnen van vorm scheppende krachten. De getoonde kunstwerken kunnen de eigen verbeelding van de beschouwer wellicht zodanig prikkelen, dat maker en beschouwer elkaar halverwege ontmoeten om van gedachten te wisselen. U wordt van harte uitgenodigd voor de openingsborrel op zondag 2 april om 15.00 uur.

Weekend van het Portret 2022

AGA CELA neemt deel met een prachtig portret.

Weekend van het Portret 2022

Uitnodiging De Nederlandse Portretprijs Aga Cela

Beste kunstenaar,

De selectiecommissie van het Weekend van het Portret 2022 heeft haar keuze gemaakt! Bij deze willen we je van harte feliciteren met jouw deelname aan de expositie met:

Käthe


Hieronder volgt belangrijke informatie met betrekking tot de expositie van het Weekend van het Portret 2022:

Logistiek:
Het werk moet ingeleverd worden in Loods 6 aan de achterzijde: Surinamekade 30, Amsterdam. Let op: hier kun je alleen laden en lossen! Dit kan op dinsdag 18 oktober:
van 9.30 tot 12:30, achternamen met de beginletters A t/m M
van 13:30 to 16:30, achternamen met de beginletters N t/m Z
Schilderijen en werken op papier moeten solide ophangbaar zijn. De beelden moeten met een stevige witte sokkel aangeleverd worden.
Op de verpakking én op het kunstwerk zelf moet je naam, titel etc. staan. Graag ook een grote tas aanleveren waarin we het verpakkingsmateriaal kunnen opbergen.
Op zondag 23 oktober moet tussen 17 en 19 uur het werk opgehaald worden, ook vanaf de Surinamekade 30. Niet opgehaalde kunstwerken blijven voor eigen risico staan in Loods 6.
Parkeren kan in de buurt in de parkeergarage in het winkelcentrum Brazilië. Dit is vanuit Loods 6 de Verbindingsdam over en dan direct na de stoplichten rechts onder Albert Heijn vind je de toegang. Parkeren is het eerste 1,5 uur gratis, daarna € 3 per uur. Openingstijden zijn 07.30-22.00 (behalve op zondag: 10.00-22.00).
Het werk is niet door de stichting verzekerd. Het gebouw is goed beveiligd, maar als je het toch wil verzekeren moet je het zelf regelen. De stichting is op geen enkele manier verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen en diefstal.

Publiciteit:
Wij zullen zelf zoveel mogelijk publiciteit genereren via social media. Help ons daarbij door te liken, te delen, te retweeten etc.
Landelijke media worden door ons actief benaderd.
Probeer zelf aandacht te krijgen bij lokale media en neem contact met ze op voor bv een interview. Onze ervaring is dat lokale media vaak open staan om "hun" kunstenaar in het zonnetje te zetten. Desgewenst kan je van ons een persbericht krijgen om naar lokale media te sturen. Stuur daarvoor een mailtje naar info@portretprijs.nl
Expositie
De opening van de expositie is op donderdagmiddag 20 oktober van 15 tot 17 uur.
Op vertoon van deze brief kan je in ieder geval het hele weekend gratis naar binnen met één extra persoon. De normale entree bedraagt 2,- per persoon.

Activiteiten:
Zondag 23 oktober is er om 16 uur een afsluitende borrel.
Daarnaast willen we je als kunstenaar de mogelijkheid geven om je werk toe te lichten aan het publiek als je de expositie bezoekt. Wil je hier aan meewerken, meld je dan bij de ingang.
Vrijwilligers gezocht
We zoeken nog steeds enthousiaste mensen die willen meehelpen met de organisatie van de expositie. Dus vind je het leuk om mee te helpen en ben je minimaal een dagdeel beschikbaar van 18 t/m 24 oktober, stuur dan een mailtje naar info@portretprijs.nl.

Wij hopen dat het Weekend van het Portret 2022 mede door jouw inbreng een groot succes zal worden.
Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen via info@portretprijs.nl

Met vriendelijke groet,


De Nederlandse Portretprijs

a.classen@kpnmail.nl

www.aga-cela.com

Kunstboek publicaties

Geachte vrienden van mijn schilderkunst,
Twee van mijn schilderijen zijn opgenomen in twee kunstboeken van de serie „enter into art“ (texten
in engels/duits)

https://enterintoart.com/
Animals Worlds of Art /Tierwelten der Kunst
https://www.yumpu.com/en/document/view/67044713/animal-worlds-of-art-tierwelten-der-kunst
en Odyssee of life/Odyssee des Lebens
https://www.rediroma-verlag.de/buecher/978-3-98527-560-1

met hartelijke groeten Aga Cela

Feestelijke onthulling beeld buste Entgen Luijten

Nazaten van Entgen Luijten schenken bronzen beeld
aan Kasteel Limbricht

Entgen Luijten werd in de zomer van 1674 in de kelders
van kasteel Limbricht gevangengezet op verdenking
van hekserij, en daar op 9 oktober van dat jaar
vermoord. Zij kreeg geen graf, haar lichaam werd nabij
de galg van Einighausen onder de grond gestopt. Naar
de dader werd nooit gezocht.

De nazaten van Entgen hebben door beeldend
kunstenaar Ankie Vrolings uit Echt een bronzen buste
van Entgen laten maken. De onthulling van dit beeld
vindt plaats op vrijdag 3 juni.

Waar?
• Kasteel Limbricht
Wanneer?
• Vrijdag 3 juni, v.a. 16.00 uur
Toegang?
• Vrij, gratis entre

Affiche GRATIS AF TE HALEN ZIE WWW.LEOKORNIPS.NL

Carnavalsposter van Leo valt in de smaak
Sinds bekend werd dat de traditionele gratis carnavalsposter dit jaar niet verschijnt, loopt het storm bij kunstenaar Leo Kornips uit Echt, die zijn alternatieve poster weggeeft.
DOOR ROB STIKKELBROECK

Nu duidelijk is dat grote carnavalsactiviteiten volgende maand niet kunnen doorgaan vanwege de coronapandemie, hebben we er bijna een jaar opzitten met versoberde feestdagen of afgelaste evenementen. De vastelaovend is bij uitstek het feest van zorgeloos vertier. Maar dit jaar zullen we het moeten doen met kleine initiatieven, in de hoop dat we volgend jaar weer met volle teugen kunnen vieren. Het was dan ook rond de 11devande11de dat kunstenaar Leo Kornips uit Echt zijn gevoel van vastelaovend in coronatijd in een enkel beeld wilde vangen. Hij klopte aan bij de Sjeng Kraft Kompenei, die met de provincie Limburg en De Limburger jaarlijkse een gratis carnavalsposter verzorgt.

Voor de poster van 2021 was al een kunstenaar benaderd. Leo Kornips werkte zijn idee verder uit als aquarel en zette zijn creatie op Facebook.

Tientallen reacties

„Normaal krijg ik af en toe een keer een reactie als ik een werk laat zien”, vertelt de kunstenaar die vandaag zijn 66ste verjaardag viert. „Maar deze keer waren het er vele tientallen. Vandaar dat ik besloot om er een poster van te maken.” Die is gratis af te halen op de Laurierstraat 10 in Echt. Kornips en zijn vrouw hebben bakken gemaakt waaruit iedereen een exemplaar kan meenemen. De deurbel rinkelt echter voortdurend. Mensen willen toch even een complimentje maken. „De poster valt in de smaak, inderdaad. De eerste 1500 exemplaren zijn al bijna op. Ik heb de opdracht gegeven voor nog eens 1500 stuks.”

De poster toont een carnavalist met een masker. Om hem heen dwarrelt confetti. Wie beter kijkt ziet de verschillende lagen die de kunstenaar in zijn werk heeft proberen te verwerken.

Nar

Kornips: „De man, overduidelijk wel een nar, kijkt wat vertwijfeld omhoog. Hij weet niet goed wat de toekomst gaat brengen. Het masker dat hij opheeft, is een tegenstrijdigheid. Maskers horen bij carnaval; die zet je vrijwillig op. Het mondmasker is niet vrijwillig. Aan de andere kant loopt iedereen met een mondmasker, we zien er allemaal hetzelfde uit. Een uniformiteit die je eigenlijk niet had gewild. En is de confetti wel confetti? Of zijn het aerosolen? Ik heb geprobeerd de tijdgeest te vangen in dit werk.”

'Kunst van de overkant'

Van 26 oktober t/m 11 november 2018 steken 5 leden van de Limburgse Kunstkring de Maas over en exposeren recent werk in 'The gallery' in Genk (B). De deelnemende kunstenaars van de andere kant van de Maas zijn: Nic Heffels, Jos Solberg, Jacob Muys, Cees Alfrink en Clemens Maassen. De expositie is in deze periode te bezoeken op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 18.00 uur. De vernissage vindt plaats op vrijdag 26 oktober om 19.00 uur en het openingswoord is aan Willem Vermeer – voorzitter van de Limburgse Kunstkring.

De Limburgse Kunstkring

De Limburgse Kunstkring is een kunstenaarscollectief dat in 1910 werd opgericht en haar huidige leden zijn afkomstig uit Nederlands- en Belgisch Limburg.
De Limburgse Kunstkring stelt zich ten doel:
* Het mede bevorderen van een optimaal kunstzinnig klimaat in de regio.
* Het bieden van een professioneel samenwerkingsverband, waarbinnen aan de leden
ruimte geboden wordt voor onderlinge samenwerking en uitwisseling van ideeën en
ervaringen op organisatorisch, cultureel en artistiek niveau.
* Het bieden van een platform waarop de aangesloten kunstenaars zich profileren.

Nic Heffels Zoekt in zijn werk naar de essentie door het verleggen van grenzen, selecteren en weglaten, vereenvoudigen en abstraheren. Het wekken van suggesties heeft voor hem meer waarde dan het noteren van zijn waarnemingen.

Jos Solberg zoekt in zijn landschappen de interactie tussen techniek, coloriet, esthetiek en filosofisch gedachtegoed, om zo het uiteindelijke beeld te bepalen dat al schilderend bijna als vanzelf ontstaat.

Jacob Muys heeft de natuur en zijn directe omgeving als bronnen waaruit hij zijn beelden put. In het Limburgse land doet hij ideeën en indrukken op die in het atelier vertaald worden in naturalistische abstractie.

Clemens Maassen studeerde architectuur, hetgeen goed zichtbaar is in zijn werk. Iets maken zit bij hem in het bloed. Hij maakt tekeningen, meubels, installaties en schilderijen. Het bedenken en maken gaan daarbij meestal hand in hand.

Cees Alfrink werkt vanuit een geschetst concept de voorstelling verder uit, waarbij het beeldende verhaal tenslotte zijn inhoud krijgt. Uiteindelijk wordt niet de weergave van de gebeurtenis, maar de compositie, bepalend voor het grafische eindresultaat.
L'Art pour l'art

Expositie KunstCorridor 61 in het Terpkerkje in Urmond


Adres: Grotestraat 26 Urmond
Geopend op: 10 en 11 maart & 17 en 18 maart 2018
Openingstijden zaterdag en zondag: 12.00 tot 17.00 uur
De vernissage is op vrijdag 9 maart om 19.30 uur.

In het Terpkerkje te Urmond toont toont KunstCorridor 61 uit Midden-Limburg twee weekenden lang recent werk van haar leden. Bezoekers wordt de gelegenheid geboden om kennis te nemen van de 'state of art' van dit collectief. De kunstenaars laten zien hoe ze hun verworven techniek benutten om tot een kunstzinnig resultaat te komen en dit tot uitdrukking brengen binnen een individuele vormtaal. KC61 ontplooit sinds 2011 met grote regelmaat een variatie aan kunstzinnige activiteiten binnen en buiten de grenzen van de eigen regio.

Het leit-motiv voor deze expositie is 'L'Art pour l'art'. De filosoof Immanuel Kant introduceerde tegen het einde van de 18e eeuw het begrip l'art pour l'art; Kunst om de kunst. Daarmee wilde hij zeggen: kunst is geen middel, maar het doel zélf. Kunst is er volgens hem niet om uitdrukking te geven aan iets buiten zichzelf zoals een moraal of een boodschap, maar kunst is er om vanwege zichzelf bevraagd, bewonderd en genoten te worden. Dit laatste is ook van toepassing op de kunstwerken die in deze tentoonstelling te zien zijn.


Duizendpoot Evelien Wink verrast u met zeer uitgesproken en kleurrijke objecten.
De schilders Leo Kornips en Jos Solberg tonen kleurrijke en ingetogen werken op canvas. Coby Lange en Moniek Daemen werken met naald en draad aan boeiende stofcollages die verhalen vertellen. De keramiste Jeanne van Hest verlegt met haar creaties de grenzen van de oer-materie klei. Lei Hannen is eveneens als keramist met dit inspirerende materiaal vertegenwoordigd en Edith Tergau toont in haar keramisch werk verstilde momenten van groei en vergankelijkheid van het leven.

Voor meer informatie over deze tentoonstelling en/of beeldmateriaal gelieve contact op te nemen met het secretariaat: Joep van Kerkom - mail@joepvankerkom.nl - Tel. 06 51570454 en/of kijk op de website: www.kc61.nl

Het kunstcollectief is ook actief op facebook
'Like' ons en blijf op de hoogte van alle activiteiten van KC61!

KC61 vrijheidsexpositie in gemeentehuis Echt

Op vrijdag 18 september vindt om 16.00 uur een spectaculaire opening plaats van de geheel nieuwe en bijzondere Vrijheidsexpositie van KC61 in het gemeentehuis aan de Nieuwe Markt in Echt.

Ditmaal compleet met een bijdrage van gastexposanten en gedichten van de Veldeke-sjrieverskrink Midden-Limburg en Echter Revue-tekstschrijver Jos Roch. De opening zal verricht worden door wethouder Peter Pustjens van de gemeente Echt-Susteren. Omdat dit jaar Vrijheid zeer actueel is, vinden de leden van KC61 het uitdagend hun persoonlijk statement over dit thema met nieuw werk te presenteren.

Namens KC61 zijn er kunstwerken te zien in de volgende technieken: keramiek van Jeanne van Hest, schilderijen van Marion Op het Veld, ruimtelijke werk van Evelien Wink , Leo Kornips, Raymonde Sampers en Lei Hannen en textielkunst is er van Coby Lange. Ook van de gastexposanten zijn unieke werkstukken te zien zoals van beeldhouwer Paul van Cruchten uit Heythuysen, schilderes Bianca van Luxzenburg uit Roosteren en van de Heerlense Mirjam Schobben.

Het thema Vrijheid wordt verder speciaal geactualiseerd door kunstenaars van het A.Z.C. in Pey-Echt, waaronder schilderijen van Kalina Baraka en Tambakji. Behalve deze veelzijdige presentatie aan beeldende kunst weerklinkt het geschreven Vrijheidswoord tijdens de opening middels voordrachten van gedichten van Limburgse, Nederlandse en Syrische komaf. Om de opening helemaal speciaal te maken is er een gevarieerd aanbod in muzikale vrijheid te bewonderen uit verrassende windstreken en van ongekende allure, onder meer van Mohammed Garrout uit Syrië. De Vrijheidsexpositie is gratis te bezichtigen vanaf 18 september t/m 16 oktober tijdens de openingstijden van het gemeentehuis aan de Nieuwe Markt in Echt.

Tekst: Jos Meeuws

Nieuws van Coby Lange...

Brand new atelier

What to write, so many things happened since last time. Everytime I think,"oh that's what I need to write about, but life goes so fast, the next thing is happened. So now I hope to find some easy time and start working in my brand new atelier.
After renting away our space, for many years, our studio is ours again. We did a lot of cleaning painting the walls and now since one week we are open three days a week to the public. Please see my site for more news: http://codiart.blogspot.nl/2015/05/brand-new-atelier.html

BILDERHELLE

2 Frauen und 1 Herkunft.
Dialoge in Porzellan/Steinzeug & Papier

Constance Ferdiny Hoedemakers
Wandobjekte Porzellan/Steinzeug
(AT, NL)
Hil van Neer Skulpturen /
Installationen aus Papier
(NL)

Gezeigt werden Objekte als subjektive
Ereignisse mit den unverkennbaren Spuren
einer Kooperation. Im künstlerischen
Dialog haben die Künstlerinnen sich intuitiv unterstürtzt, Gemeinsamkeiten gefunden,
ihre Eigenheiten wahrgenommen und herausgearbeitet,
wo siesich voneinander unterscheiden und vielleicht
sogar abgrenzen.

Eröffnung der Ausstellung am Mittwoch,
15. April 2015 um 19 Uhr
Begrüßung: Dr. Christiane
Steinlechner-Marschner, Präsidentin
des OÖ Kunstvereins
Einführung: Prof. Hubert Gaisbauer


GALERIE OBERÖSTERREICHISCHER KUNSTVEREIN
OÖ Kunstverein |
U-Hof im OÖ Kulturquartier |
Landstraße 31 | A-4020 Linz |
T/F +43 (0)732 79 53 55
ooe.kunstverein@aon.at |
www.ooekunstverein.at |
Montag bis Freitag 15-19 Uhr |
feiertags geschlossen

Mooie compilatie EXPO TERPKERKJE KC61 van Raymonde

Expo terpkerkje te urmond 2014
www.youtube.com
Expo terpkerkje te urmond 2014 link website: http://www.kc61.nl/ link facebook: https://www.facebook.com/KunstCorridor61?fref=ts

Interview van Liliane Rempakis bij Radio LOES 16-8
Het interview van Liliane Rempakis bij Radio LOES - afgelopen zaterdag 16 augustus “Op visite bij LOES” waarbij royaal aandacht is besteed voor de aanstaande straattheateractiviteiten in de gemeente

Muzikale ontmoeting

Gezellig samenzijn met kunstenaars KC61
op zondagmiddag 24 november tussen 13.30 uur en 17 uur...

Expositie voormalige galerie Attica

KC61 bij Atelier Wink

Glazen Huis Echt 2012

''Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor de fantastische medewerking tijdens onze Glazen Huis actie! Het was een succes. Met € 13.725,- hebben we een record te pakken...De zondagmiddag vlogen de veilingitems als warme broodjes over de toonbank. Het heeft ons wederom enkele duizenden euro's opgeleverd....

...Het ''veilingpand'' was een uitkomst. De etalage was niet alleen heel prettig; het was ook enorm praktisch om gebruik te mogen maken van het pand. Dank hiervoor...''
Met vriendelijke groet, Martijn Maat

Afsluitingsborrel

Lege winkelpanden bezet door KC61

Kunst en ondernemen

Limburg Festival en KC61

Art in The Backyard

2012-5-9 EchtNieuws over kunstmanifestatie KC61